4 Şubat 2011 Cuma

8. Ay Kontrolümüz


Defne 28 Ocak itibarı ile 8. ayını doldurarak 9. ayına girdi. Büyüdü benim minik kuşum...

Doktorumuza gittik 2 Şubat'ta. Güzel güzel haberler aldık. Defne çok uzun zamandan beri yapmadığı birşey yapmış, 500 gr almış bu ay. 6.920 kg olmuş, çok sevindik biz. Boyu önceki aylara göre daha az uzamış ve 71.5 cm olmuş. Yani bu ay boya değil ene gitmiş. Herhangi bir sağlık problemi yok allaha şükür.

Artık akşamları bizim yemeklerimizin suyundan yiyebilirmiş ki, zaten Defne belki 1 aydır bizim sadece akşam değil her yemeğimize sulanıyor ve otlanıyordu zaten. Bir de balık yiyecek artık haftada bir. Diğer mamaları aynen devam ediyor.

Bu olumlu gelişmeler biz pek mutlu edince, bugün babası ona doktor hayır demiş olsa da, yürüteç aldı. (Sonradan doktorumuz 15 dakikayı geçmemek üzere tamam dedi çünkü yürüteç işine). Bende hazır kilo almış benim kızım diyerek; ona bugün bir tane kot pantolon aldım, bir tanede kadife beğenmiştim, onuda sağolsun Ayşe teyzesi aldı hediye. Ama gel gör ki boydan olan bu pantolonlar büyük geldi Defne'ye. Zaten boyu olsun diye 12 aylık olanlardan almıştım Lc Waikiki'den. Sanırım kısa boylu ve tombik bebekler için uygun bu marka, bize olmadı. Halbuki C&A'dan aldığım herşey cuk oturuyor Defne'ye. Keza Zara'lar ve Panço'larda öyle. Biz Lc kalıbı değiliz demek ki, onu bir ara götürüp iade etmem lazım çünkü bu pantolonların bedeni Defne'ye olduğunda boyları kısa olacak.

Kızım henüz yürüteçte çok hızlı değil, genellikle önündeki oyuncaklarla vakit geçiriyor ama birşeyi almak isterse gidiyor vallahi. Belki biraz ayaklanmasına yardım eder bu yürüteç.

Ayrıca doktorda, bizim 3 sandığımız dişlerin aslında 6 olduğunu öğrendik. Biz çıkanlarla uğraşırken, yenileri fark edememişiz. Şu an Defne'nin alt sırada 3 adet, üst sırada ise 2 adet görünür, 1 adet de patlamak üzere toplam 6 adet dişi var. Ve hanım ısırmaya çok meraklı şu sıralar bu yüzden.

Ha birde Defnemin söylediği kelimeler;
1) Bababababa ( Hala favorisi)
2) Ennnnnee (Genellikle ağlarken)
3) Mammmaaa
4) Memmmeee (Şu sıralar pek düşkün,sanırım yeni fark etti)
5) Abbaaa

Bir de kelime değil ama her şaşırdığında, birşey gördüğünde, sevindiğinde "Aaaaaaaaaaaaaa"sı var ve bunu çok tatlı söylüyor. Ne göstersek ilk tepkisi bu oluyor ve biz babasıyla Defne'yi "En güzel şaşıran bebek" ilan ettik bu yüzden. (Kargaya yavrusu kuzgun gözükürmüş - Öyle miydi bu laf?)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder