28 Temmuz 2011 Perşembe

Sayı ile 3, Yazı ile ÜÇ...

M. ile, evlilik hayatında 3'ü bitirdik dün gece. Kuzumuz her gece 9.30'da uyurken, dün gece sıcaktan mıdır başka bir fesatlıktan mıdır bilinmez, 10.15'e kadar uyumadı. En sonunda M. ile başbaşa bırakıp ben masa hazırlamaya kaçtım; 10.30'u geçiyordu döndüm ki uyumuş cadı. Sonrasında balkonda mumlu peçeteli şık bir masa kurduk. Şarabımızı açtık, keyif ediyorduk ki; saat 11.30 cadı uyandı. Ki o saatte uyanmaz kendisi. Uyutma çabalarım 12.30'a kadar devam etti. 12.30'da kendisini yatağına bıraktığımda M. balkonda beklemekten usanmış haldeydi. Biraz daha keyfin ardından 1.30 gibi yatan ben, bütün gece Defne hanımın kıpırdaşmaları ile uğraştım.

Neymiş? Evlilik yıldönümüydü, romantik bir akşamdı filan yok. Başbaşa güzel bir şey yapamayız biz hanımsız. Ne yapar eder, kendisi katılamazsa beni çeker götürür.

Böyle...

13 Temmuz 2011 Çarşamba

DEFNE BİR YAŞINI GEÇTİ


Çok olmuş yazmayalı. Maalesef hiç zaman kalmıyor artık. Heme kısa bir özet geçeyim. Defne 1 yaşına girdi çok güzel bir partiyle. Yaklaşık 2o kişilik bir akraba ve eş-dost kalabalığı ile; gündüz 15.00 gibi başlayan ve gece 24.00'e kadar süren süper bir parti yaptık kızımıza. Evi süsledik, Defnoş'u süsledik, kendimiz süslendik. Anane, T.Yenge, B.Teyze ile süper yiyecekler hazırladık ve açık büfe masa hazırladık. Masamız parti boyunca toplanmadı ve hep yenildi içildi. Defnoş çok huzurluydu, çok tatlıydı. Sadece yürüme çılgınlığı durduğu yerde durmasını engelledi o kadar.

Ama tam istediğim gibi kalabalık ve çok eğlenceli bir gün geçirdik.

Defne'nin Yeni İncileri:
- Yürüyor.
- Destekle merdivenleri çıkıyor.
- Koltuklara yardımsız iniyor ve çıkıyor.
- Bizim yataktan iniyor ya da arada düşüyor.
- Hala emiyor, görünce kıkırdıyor.
- Hoppacıkk, hoppa, atta, attii,baba, abla, hamm, mamma filan diyor.
- "Nereye gidelim kızım" diye sorunca "attiii" diye cevap veriyor.
- Çıkardığımız sesleri taklit ediyor.
- istemediği birşey yapılınca kızıyor.
- Salıncağa binmeyi çok seviyor.
- Çocukları algılıyor ve hemen onlara yanaşıyor.
- Hala iştahsız ve zayıf

Böyle...